Rose Grove Stable
  • Etusivu
  • Hevostila
  • Orit
  • Tammat
  • Kasvatus

♛ Regem

EV-I, 3 Star Prospect, Quintessential
Picture
Kutsumanimi: Regem
Syntymäaika/ikä: 01.04.2020, 7-vuotias
​Sukupuoli: ori
​Rotu: holsteininhevonen
Väri ja merkit: musta, läsi, oej vej otj vtj
Säkäkorkeus: 170 cm
Rekisterinumero: VH20-044-0054
​Painotus: esteratsastus
​Kapasiteetti: re 140 cm ja Prix St Georges
Kasvattaja: ei virtuaalimaailmassa
Omistaja: Rose Grove Stable (VRL-14627)
EV-I 30.04.2020 (7 + 10 + 4 + 5 + 5 + 8 = 39p)
Älykäs musta unelma: Regem on herkkä, fiksu ja yllättävän rauhallinen hevonen. Sen henkinen kilparatsu on sellainen tila, jonka ori saavuttaa vasta radalle tositoimiin päästyään, niin useampi ratsastaja on saanut todeta käsittelyn yhteydessä. Kehuja uljas musta on kahminut äärimmäisen fiksusta toiminnasta. Jos joku hevonen, niin Regem on sellainen, että sitä voisi periaatteessa käsitellä kaikki vauvasta vaariin - sillä löytyy tilannetajua. Niin ei tietenkään suoranaisesti tehdä, onhan Regem muiden hevosten tavoin arvaamaton, vaikka ei niin suurissa määrin mitä voisi kuvitella. Lause johtaakin aasinsiltana muutoin miltein täydelliseltä vaikuttaneen hevosen heikkoon kohtaan - heikkoon ja heikkoon -, nimittäin rohkeuteen. Sen sijaa että ori sinkoaisi suoraa päätä uusiin tilanteisiin, se miettii ja jopa empii oikealle päälle sattuessaan. Yleensä riittävän määrätietoinen käsittelijä saa saksalaisen hevosen rauhoittumaan ja luottamaan siihen, että tilanne on hallinnassa. On olemassa hetkiä, jolloin edes käsittelijän rauhalliset otteet eivät riitä. Paras esimerkki vastaavasta on maastossa pienet vihreät miehet ojanpientareilla vaanimassa. Vaanimassa hevosen mielessä, harvoin yksikään ratsastaja on niiden näkemisestä raportoinut.
​
Esteilläkään Regem ei ole mahdoton. Se on varovainen, vesimattoa hieman kammoksuva ratsu. Hyppää hyvin, on tarkka ettei nappaa puomeja jaloillaan mukanaan, mutta ei nopein mahdollinen hevonen. Melko helppohan se on ratsastaa, vaikka joskus ohjeita selästä saa antaa ylikorostetusti jotta Regem ottaisi ne kuuleviin korviinsa. Älykäs hevonen tietää miten luistaa ratsastajan otteesta, eikä ori pelkää näyttää tieto-taitoaan.

Sukutiedot

Picture
i. Rapturous
holst, trn 170cm
ii. Revenue Man
holst, rn 166cm
iii. Rijin-Rindy
holst, trn 169cm
iie. Solitude
holst, mrn 172cm
ie. Aurora
holst, rt 168cm
iei. Sequoia
holst, trn 167cm
iee. Supine
holst, rt 165cm
e. Royal Highness
holst, m 168cm
ei. Mousquetaire
holst, m 170cm
eii.Marshall
holst, m 172cm
eie. Serene
holst, rn 170cm
ee. Dethorne
holst, prn 166cm
eei. Jack Block
holst, rn 173cm
eee. Destiny's Hope
holst, prt 165cm
Sukuselvitys
i. Rapturous on 170 cm korkea tummanruunikko holsteininhevosori, joka syntyi pohjois-Saksassa hevosia kasvattaneelle kilpatallille vanhemmista Revenue Man x Aurora. Äärettömän suurta paloa esteille hevonen on ilmaissut jo pienestä pitäen, ja kapasiteetti suurille esteille sai nuoriin hevosiin erikoistuneen saksalaisen valmentajankin häkeltymään. Kiltiksi ja kivaksi hevoseksi luonnehdittu Rapturous on elänyt läpi elämänsä samalla kilpatallilla ja samalla omistajalla, vaikka kilpailija selässä on vaihtunu uran aikana muutamaan kertaan. Ori on saanut viisi jälkeläistä, joille kaikille se on periyttänyt ilmavaa hyppyä ja varovaista tyyliä. Nykyään entinen estekenttiä dominoinut supertähti viettää ansaittuja eläkepäiviään saman omistajan pihassa muutaman muun eläkeiläisen kanssa.

ii. Revenue Man
 oli tulisieluinen ruunikko holsteininhevosori, joka periytti lukuisille jälkeläisilleen kaunista ja voimakasta hyppytekniikkaa. 166 senttinen hevonen vaikutti koko elinaikansa Euroopassa kilpaillen 160cm luokissa. Menestystä niittänyt estehevonen oli tunnettu siitä, että se ei sopinut aralle käsittelijälle. Kiukkupussi osasi kohdistaa mielettömän määrän energiaansa käsittelijöiden onneksi oikeisiin asioihin, kuten esteiden ripeään ylittämiseen. Uransa viimeisillä hetkillä alkanut jalkavaiva ajoi Revenue Manin lopetukseen 18-vuoden iässä.

ie. Aurora
, rautias ja näyttävä holsteininhevostamma syntyi aikanaan Etelä-Saksassa puoliverisiä urheiluhevosia kasvattaneelle hevotilalle. Estesuvusta peräisin ollut tamma nuoresta pitäen esitti äärimmäistä rohkeutta uusia asioita ja ihmisiä kohtaan. Uteliaisuus ja lempeys todella vaikuttivat helppoon käsittelevyyteen, vaikka ratsastaminen ei ollut ihan lasten leikkiä. Estekentillä Auroran kapasiteetti riitti 140cm luokkiin kiitettävästi, vaikka se ei ihan vanhempien tasolleen yltänyt. Aurora jätti jälkeensä kolme varsaa ja menehtyi 14-vuoden iässä ähkyyn.

e. Royal Highness
 oli varsinainen monilahjakkuus. Musta, piirtopäinen holsteininhevostamma syntyi läntisessä Saksassa, josta se myytiin huutokaupassa varsana keski-Saksaan nuoruusvuosiksi treenaamaan. Tammaa kaavailtiin esteratsastuksen pariin, mutta pian ilmeni, ettei hevosen rohkeus riittänyt suurille kilpakentille. Kaikkien onneksi Royal Highness oli hevonen, jolla oli kapasiteettia kouluratsastuksen saralla suurella ja voimakkaalla liikkeellä - erityisen tunnettu oli pitkä ja ryhdikäs ravi. Kultavuosina hevosen kanssa kilpailtiin Euroopassa PSG tasolla suhteellisen hyvällä menestyksellä, mutta kisaura päättyi jalkavaivoihin myöhemmässä iässä. Royal Highness kerkesi saada kaksi jälkeläistä, kunnes se kuoli 17 vuoden iässä eläinlääkärin lopetukseen jalkavaivojen muututtua liian pahoiksi.

ei. Mousquetaire
 musta holsteininhevosori oli aikansa komeus. Monitoimiori on nuoresta alkaen esittänyt kapasiteettia koulu- ja esteratsastuksessa kilpailuihin asti. Mousquetaire kilpailikin kouluratsastuksessa Intermediate II tasolla Euroopassa, mutta vaikutti myös estekentillä 140cm korkuisissa luokissa. Enemmän sillä oli liikettä ja luonnetta kouluratsastuksen saralla, sillä estekentillä orilla oli taipumusta olla hidas. Hevonen ei ollut lauhkea kuin lammas, mutta ei missään määrin räjähtäväkään. Pitkähermoinen, sinnikäs ja kärsivällinen olivat termit, joita hevosen pitkäaikainen omistaja siitä puhuessaan käytti. Mousquetaire jätti jälkeensä viisi jälkeläistä kilpailemaan monipuolisesti este- ja kouluratsastuksessa. Hevonen kuoli vanhuuden vaivoihin 22 vuoden iässä.

​ee. Dethrone
 oli äärimmäisen pitkäikäinen tamma, jonka menestys esteratsastuksen saralla oli ihailtavaa. Punaruunikko holsteininhevostamma syntyi Saksan ja Alankomaiden rajalla, missä se varttui ja sai asianmukaisen ammattimaisen ratsukoulutuksen. Nuorten hevosten esteluokissa menestys oli ollut hyvää ja sama meno jatkui pitkälle aikuisikään asti. Euroopassa tamma pääsi kiertämään kisaajansa kanssa arvokisaluokkia kiitettävän määrän läpi. Hevosella alkoi olla taipumusta eri ohimeneviin vaivoihin, jotka ajoivat Dethronen siitoskäyttöön kisauran loputtua kuin seinään. Kolme varsaa ja Dethrone pääsi viettämään eläkepäiviään Ranskan puolelle. Tamma eli kunnioitettavaan 27 vuoden ikään.
Jälkeläiset (00 kpl)

Muuta ohjetta

  • tekstiä tähän
  • tekstiä tähän
  • tekstiä tähän
  • tekstiä tähän
  • tekstiä tähän
  • tekstiä tähän
  • tekstiä tähän
Picture

Valmennukset ja pk-merkinnät

15.04.2020 ensimmäinen valmennus: Laukka
Emma oli kavunnut rennolta tuntuneen nelivuotiaan orin selkään ja käveli sen kanssa maneesissa ohjat tuntumalla. Hevosta taivutellen hän tunnusteli, miten Regem reagoi kuolaimeen ja erilaiseen ohjatuntuntumaan. Paikalle oli saapunut Saksassa vaikuttanut, nuoriin hevosiin perehtynyt Rosalia Bauer, joka oli Emman kihlatun Martinin perhetuttava. Rosalia oli saanut Regemistä ensivaikutelman, että Emman alla oli suhteellisen luottavainen ja herkkä ratsu. Kuolainta mutustellen musta ori nosti letkeän ravin, jonka tahtiin Emma kevensi selässä Rosalian seurattua kentän keskeltä ratsukon kulkua ohjeita ladellen. Milloin piti kokeilla napakampaa tuntumaa, milloin asetella sisään tai ulos, milloin kokeilla vaihdella tempoa. Pääasiassa Regemin liikutus koostui juoksuttamisesta, jota oikealla tavalla tekemällä liikkeeseen oli haettu enemmän voimaa ja eteenpäinpyrkimystä.

Rosalia halusi pureutua laukkatyöskentelyyn lyhyessä valmennuksessa. Ravi oli suhteellisen sujuvaa, joten Emma sai nostaa orin kanssa napakan laukan. Vauhti ei ollut hirveän kova, mutta Emma kerkesi keskittymään Regemin kokoamiseen tarkemmin. Kokoaminen sujuikin hyvin, aivan kuten tallin kouluratsastaja Michelle Schulz oli orin koeratsastettuaan todennut, mutta laukka oli yhä hieman voimatonta. Tilanne oli parantunut paljon lähtökohdista, mutta petrattavaa ja työmaata riitti.

”Otetaan pituushalkaisijalla laukkaa. Pyri pitämään hevonen suorana ja pyydä siltä napakkaa, reipasta laukkaa. Voimattomuutta, suurta laukkaa aletaan ratsastamaan tahtia nopeuttamalla. Se voi olla hankalaa Regemin kanssa, mutta treenin kautta tuloksiin”, Rosalia ohjeisti, ja Emma teki työtä käskettyä. Hän ratsasti Regemin pituushalkaisijalle läpi maneesin, pyrkien tukemaan laukan tahdin nopeuttamista. Kuten arvata saattoi, ratsastaminen vaati paljon työtä ja hommaa. Vaikka tekniikka oli kuinka hyvä, vauhti hajotti paljon voimakkaan laukan illuusiota. Kolmannella yrittämällä Rosalielta sai jo positiivista palautetta hevosen liikkeestä vasempaan kierrokseen. Siitä oli hyvä vaihtaa oikeaan laukkaan, mikä oli vielä vasenta laukkaa hankalampi. Emma tiesi olevansa toispuoleinen ratsastaja, mutta ei tiennyt olevansa niin kovin toispuoleinen ratsastaja. Kaikkea sitä oppi. Regem ei onneksi hirveästi ottanut siitä itseensä.
​
Lopulta laukka sujui kumpaankin suuntaan kohtuullisesti, ja Rosalia oli sitä mieltä ettei onnistumisen jälkeen kannattanut hirveästi alkaa jankkaamaan samaa asiaa. Loppuun ravatessa Emman alla oli rentoutuneempi hevonen, mikä oli vähän paremmin paketissa kasassa mitä enempi loppu lähestyi. Orilla oli selkeästi kohtalaisen hyvä kunto, sillä se ei vaikuttanut äärettömän raskaasti laukkatreeniä.
28.05.2020 Estetreeniä Pariisiin
Pariisin esteratsastusluokka oli Regemin seuraava suuri koitos Ruotsin keskiverron suorituksen jälkeen. Martin Burgstaller oli päättänyt hypätä hevosen ohjaksiin jo toistamiseen tietäen nyt tarkemmin, mitä hänen tulisi korjata esteradalla ja kisaa edeltävässä treenissä. Regem olikin päässyt ahkeraan tekniikkaharjoitukseen. Se pääsi hyppäämään tutun ratsastajan kanssa taktisia ratoja, joissa oli pakko himmailla ikävyyksien estämiseksi. Regem todellakin teki sen, ainakin joskus, kun Martin oli saanut hevosesta otteen. Sen ratsastaminen oli vaativaa, tarvitsi jäykkää ja määrätietoista otetta. Rosalia Bauer oli kuitenkin viikko taaksepäin sanonut, että potentiaalia hevosella oli äärettömästi. Musta paholainen oli varsin ylväs ja nopea, mutta ne eivät olleet aina hyödyksi kirkkaimpia palkintoja tavoitellessa, jos koko paketti ei ollut kasassa.

Martin naputti pohkeillaan Regemin laukkaan, ottaen heti vauhtia takaisin. Tasaisen tempon löydyttyä okseri kentän keskellä ylittyi leikiten, eikä sen jälkeen tarvinnut pelätä tasapainon menetystä. Regem laukkasi voimakkaasti, mutta hallitusti kaarteeseen, nopeutti vauhtiaan ennen pystyä ja hyppäsi yli.
“Parhain tähän mennessä”, Emma kommentoi melko sujuvalla saksan kielellä aidan takaa miehelleen, joka hidasteli oria ravin kautta käyntiin. Kommentteja oli odotettavissa lisää, sillä aurinko porotti taivaalta, eikä Emma tunnetusti malttanut poistua kovin kepeästi varjon puolelle.
“Keksit vissiin kikan rauhoittaa menoa?” Emma kysyi.
“Määrätietoinen meno taitaa olla avainsana tämän hevosen ratsastamiseen”, Martin vastasi ja taputti orin hiestä kastunutta kaulaa muutaman kerran rohkaisevasti. Emma lipaisi huuliaan ja nyökkäsi. Hän tarkasteli katseellaan pelottavan tarkasti puhdasta liikettä.
“Ainakin näyttää sille, ettei se vie sua ihan 6-0. Se on positiivista parannusta Ruotsiin verraten”, Emma huomautti ja Martin naurahti hevosen selässä.
“Ai oikeasti vai? No sitä ollaankin haettu, että meno näyttää sille, ettei hevonen vie ratsastajaa vaan mieluiten ihan toisin päin”, Martin sanoi ja keräsi ohjat lyhyemmäksi. Regem valpastui heti ja Martin tunsi, miten se jännitti selkälihaksensa yllättävän tauon jäljiltä. Kai ori oli valmiina sinkoamaan takaisin esteille samalla intohimolla, mitä aina aiemminkin.
“Tällä kertaa ei voi pistää ainakaan liian pitkän matkan piikkiin intoilua tai epäonnistumista”, Martin sanoi ja nosti hevosella reippaan ravin.

“Puhumattakaan kuuluisasta “ekasta kerrasta””, Emma nauroi ja nojautui aitaa vasten.

Kilpailutiedot

Picture
Hevonen kilpailee VRL:on porrastettuja kilpailuita, sekä osallistuu villeihin kilpailuihin netissä ja Instagramissa.

ruotsi 04.05.2020 Markaryd, Ruotsi - Hannaby Hanami Week - 110 cm - 20 / 36

ruotsi 05.05.2020 Markaryd, Ruotsi - Hannaby Hanami Week - 120-125 cm - 19 / 28

ranska 07.06.2020 Pariisi, Ranska - Euro Sim Tour 2020 - Nuorten CUP Vaativa A - 3 / 25

ranska 06.06.2020 Pariisi, Ranska - Euro Sim Tour 2020 - Nuorten CUP 135 cm - 3 / 14

sveitsi 27.06.2020 Appenzell, Sveitsi - Euro Sim Tour 2020 - Nuorten CUP Vaativa A - 4 / 31

sveitsi 28.06.2020 Appenzell, Sveitsi - Euro Sim Tour 2020 - Nuorten CUP 135 cm - 19 / 26

espanja 18.07.2020 Barcelona, Espanja - Euro Sim Tour 2020 - Nuorten CUP Vaativa A - 23 / 26

espanja 18.07.2020 Barcelona, Espanja - Euro Sim Tour 2020 - Nuorten CUP 135 cm - 1 / 17

GB 28.08.2020 Lontoo, Iso-Britannia - Euro Sim Tour 2020 - Nuorten CUP Vaativa A - 0 / 00

GB 28.08.2020 Lontoo, Iso-Britannia - Euro Sim Tour 2020 - Nuorten CUP 135 cm - 0 / 00

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Ominaisuuspisteet

Reaaliaikainen tilanne nähtävissä täällä
ERJ (vt. 2) 989.69p KRJ (vt. 1) 562.62p

Kuuliaisuus ja luonne 562.62p
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 427.07p

21 starttia joista...
7 voittoa ja 0 muu sijoitus
Sijoitusprosentti 33%
Picture
Hevonen on virtuaalihevonen
Kuvat ja tekstit © VRL-14627 / Rose Grove Stable ellei toisin mainita
Sivujen marmoritausta ja divider © Pixabay
​Varusteet © Oddpixel, Varustevaunu, Varustekartano, Equestrian PRO
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Etusivu
  • Hevostila
  • Orit
  • Tammat
  • Kasvatus